Како да направите убав натпис во Photoshop

Не е тајна дека Adobe Flash Player не е најсигурен и стабилен приклучок. Затоа, додека работите со него, може да се сретнете со различни проблеми. Ќе се обидеме да ги разгледаме најчестите грешки и да дознаеме како да ги поправиме.

Грешка при инсталација

Ако за време на инсталацијата на Flash Player имате проблеми, тогаш најверојатно имате преостанати датотеки на Adobe Flash Player на вашиот компјутер. Треба да ги отстраните сите претходно инсталирани верзии рачно или со помош на специјални програми. Како целосно да го отстраните Adobe Flash Player од вашиот компјутер прочитајте подолу:

Како да го отстраните Adobe Flash Player?

Можете исто така да прочитате за неколку други причини за грешката:

Зошто да не инсталирате Flash Player

Скршење на Flash Player

Пораката Притисокот за додавање на Adobe Flash се прикажува кога приклучокот за Flash неочекувано престанува да работи. За повторно да го прикажете видеото, да ја активирате или да ја продолжите играта, пробајте едноставно повторно да ја вчитате страницата. Ако додатокот на Flash продолжува да се сруши, надградбата до најновата верзија на Flash може да го реши овој проблем за повеќето корисници.

Adobe Flash Player е блокиран

Flash Player е заклучен во случај вашиот софтвер да е застарен. Значи треба да го ажурирате самиот Flash Player, пребарувачите што ги користите, а можеби и драјверите. Но, не е сè може да биде толку лесно! Тоа може да биде дека едноставно залутав во малициозни веб-сајт или зедов вирус на вашиот компјутер. Во овој случај, треба да го скенирате системот со антивирус и да ги отстраните сомнителните датотеки.

Како да го отклучите Flash Player?

Како да го вклучите Flash Player?

Од неодамна, многу прелистувачи се обидуваат да се оттргнат од технологијата на Flash Player, можно е Flash Player да биде стандардно оневозможен. За да го овозможите, треба да одите до поставките на прелистувачот и да го пронајдете предметот "Приклучоци". Во листата на поврзани додатоци, пронајдете го Adobe Flash Player и вклучете го.

Видете повеќе во овој напис:

Како да го вклучите Adobe Flash Player

Adobe Flash Player не се ажурира.

Ако наидете на проблем кога Flash Player не е ажуриран, можете да најдете неколку начини за решавање на овој проблем. За почеток, пробајте да го ажурирате прелистувачот што го користите. Ако ова не помогне, тогаш треба да го инсталирате Flash Player, откако ќе го отстраните.

Останатите начини за решавање на проблемот, прочитајте тука:

Adobe Flash Player не се ажурира.

Иницијализација Грешка Flash Player

Може да има неколку причини за грешката за иницијализација, па затоа ќе има неколку решенија. Прво, пробајте да го исклучите антивирусот. Flash Player долго време се смета за неверодостојна апликација, така што антивирусот може да го блокира. Второ, надградете го прегледувачот кој го користите. И трето, проверете дали ја преземате официјалната верзија на Flash Player.

Грешка при иницијализација на Flash Player

Како што можете да видите, може да има многу грешки и нивните причини се различни. Се надеваме дека можеме да ви помогнеме.

Погледнете го видеото: Stefan Sagmeister: The power of time off (Мај 2024).