Ажурирање на Microsoft Excel на компјутер


Adobe Flash Player е светски познат плеер кој е потребен за играње флеш содржини на различни веб-ресурси. Ако овој додаток недостасува на компјутерот, тоа значи дека многу флеш-игри, видео снимки, аудиоснимки, интерактивни банери едноставно нема да бидат прикажани во прелистувачот. Во оваа статија ќе се фокусираме како да инсталираме Flash Player на лаптоп или десктоп компјутер.

Неодамна, се повеќе и повеќе гласини дека програмерите на популарни пребарувачи, како што се Google Chrome, Mozilla Firefox и Opera, ќе одбијат да го поддржат Flash Player поради присуството на сериозни пропусти кои хакерите активно ги користат. Но, додека тоа не се случи, имате можност да го инсталирате Flash Player во вашиот интернет пребарувач.

За кои прелистувачи може да инсталирам Flash Player?

Треба да се сфати дека некои прелистувачи бараат од корисникот да преземе и инсталира Flash Player одделно, а на други веб прелистувачи овој приклучок е веќе вграден по дифолт. Прелистувачи кои веќе имаат Вграден Flash Player се сите прелистувачи базирани на прелистувачот Chromium - Google Chrome, Amigo, Rambler Browser, Yandex Browser и многу други.

Flash Player е посебно инсталиран за Opera, Mozilla Firefox пребарувачите, како и деривати од овие веб прелистувачи. На пример на еден од овие прелистувачи, ја разгледуваме понатамошната постапка за инсталирање на Flash Player.

Како да инсталирате Adobe Flash Player?

1. На крајот на статијата ќе најдете врска која ќе ве пренасочи на официјалниот сајт на Adobe Flash Player. Во левата страна, забележете ја автоматски детектираната верзија на Windows и користениот пребарувач. Ако во ваков случај овие податоци не се точно дефинирани, ќе треба да кликнете на копчето. "Треба ли Flash Player за друг компјутер?", потоа обележете ја потребната верзија во согласност со Windows и вашиот прелистувач.

2. Обрни внимание на самиот центар на прозорецот, каде што стандардно ќе биде побарано да преземете и инсталирате дополнителен софтвер на вашиот компјутер (во нашиот случај, ова е анти-вирусната алатка McAfee). Ако не сакате да го преземете на вашиот компјутер, треба да ги отстраните ознаките.

3. Заврши преземањето Flash Player за вашиот систем со кликнување на копчето. "Инсталирај сега".

4. Кога преземањето на инсталацијата е завршено, треба да го стартувате за да започнете со инсталацијата на Flash Player.

5. Во првата фаза од инсталацијата, ќе имате можност да го изберете типот на инсталација на ажурирања за Flash Player. Се препорачува стандардно да го оставите овој параметар, т.е. во близина на параметарот "Дозволи Adobe да ги инсталира ажурирањата (препорачано)".

6. Потоа, претпријатието започнува со преземање на Adobe Flash Player на системот. Откако ќе заврши, инсталерот автоматски ќе продолжи да го инсталира плеерот на компјутерот.

7. На крајот на инсталацијата, системот ќе побара од вас да го рестартирате прелистувачот, за кој беше инсталиран Flash Player (во нашиот случај, Mozilla Firefox).

Ова ја комплетира инсталацијата на Flash Player. По рестартирањето на прелистувачот, сите содржини на блицот на сајтовите треба да работат правилно.

Преземете го Adobe Flash Player бесплатно

Преземете ја најновата верзија на програмата од официјалниот сајт

Погледнете го видеото: How to Fix High Definition Audio Drivers in Microsoft Windows 10 Tutorial. The Teacher (Мај 2024).