Како да се отстранат рекламите во клиентот на torrent

Тековните Torrent-клиенти се лесен, удобен за користење интерфејс, напредна функционалност и не многу стрес на компјутерот. Но, некои од нив имаат минус-рекламирање. Не се меша со еден корисник, па дури и ги иритира другите. Програмерите одат на овој чекор затоа што сакаат да платат за нивната работа. Се разбира, постојат платени верзии на истите torrent програми без реклами. Но, ако корисникот не е подготвен да плати?

Исклучете ги рекламите во torrent-страниците

Постојат неколку методи за отстранување на реклами од torrent клиент. Сите се прилично едноставни и не бараат посебни вештини или знаење. Ви требаат само одредени комунални услуги или листа на компоненти кои треба да се исклучат, и засекогаш ќе заборавите што рекламирањето е во вашите омилени програми.

Метод 1: AdGuard

Адгутар - Ова е посебна програма која автоматски го оневозможува рекламирањето во било која апликација во која е достапна. Во поставките е можно да се сортира каде сакате да го оневозможите рекламирањето и каде не.

Внесување на програмата на патот "Поставување" - "Филтрирани апликации", можете да бидете сигурни дека вашиот клиент за torrent е на вистинската листа.

Метод 2: Pimp My uTorrent

Pimp my uTorrent е едноставен JavaScript скрипт. Тој е дизајниран да ги отстрани рекламите uTorrent не пониска од верзијата 3.2.1, а исто така погодна за Bittorrent. Банерите беа оневозможени поради деактивирање на скриени параметри на клиентот.

Можно е дека на Windows 10 овој метод нема да работи.

  1. Стартувај го клиентот за torrent.
  2. Одете на страната за програмери на скрипта и кликнете на копчето. "Pimp My uTorrent".
  3. Почекајте неколку секунди сè додека не се појави прозорецот за барање да се дозволат промени на torrent. Ако барањето не е прикажано долго време, повторно вчитајте ја страницата на прелистувачот.
  4. Сега излезете од torrent-програмата преку фиока со десен-клик на иконата на клиентот и со избирање на опцијата "Излез".
  5. Со извршување на Torrent, нема повеќе да гледате банери.

Метод 3: Подесувања на клиентот

Ако немате способност или желба да го користите сценариото, тогаш во некои клиенти постои вграден начин за оневозможување на рекламирањето. На пример, во muTorrent или BitTorrent. Но, за ова треба да бидете внимателни и да ги исклучите само оние компоненти кои се одговорни за самите банери.

  1. Започнете со торент и одете на патот "Подесувања" - "Поставувања на програмата" - "Напредно" или користете кратенка на тастатурата Ctrl + P.
  2. Користејќи го филтерот, пронајдете ги следниве компоненти:

    offers.left_rail_offer_enabled
    offers.sponsored_torrent_offer_enabled
    offers.content_offer_autoexec
    offers.featured_content_badge_enabled
    offers.featured_content_notifications_enabled
    offers.featured_content_rss_enabled
    bt.enable_pulse
    distributed_share.enable
    gui.show_plus_upsell
    gui.show_notorrents_node

  3. За да ги пронајдете, внесете дел од имињата. За да ги исклучите, двоен-кликнете на нив за да ја направите вредноста "лажни". Алтернативно, можете едноставно да ја изберете опцијата подолу. "НЕ" за секого. Бидете внимателни и оневозможете ги само наведените компоненти. Ако не најдете некои параметри, подобро е само да ги прескокнете.
  4. Рестартирајте го торентот. Сепак, дури и без рестартирање, нема да се прикажуваат реклами.
  5. Ако имате Windows 7, одете на главното мени и држете го притиснато Shift + F2. Држете ја оваа комбинација, вратете се на поставките и одете до јазичето "Напредно". Ќе ви бидат достапни на овие скриени компоненти:

    gui.show_gate_notify
    gui.show_plus_av_upsell
    gui.show_plus_conv_upsell
    gui.show_plus_upsell_nodes

    Исклучи ги.

  6. Рестартирајте го клиентот. Прво, целосно излегување преку "Датотека" - "Излез", а потоа рестартирајте го софтверот.
  7. Готово, твојот клиент без реклами.

Овие методи се прилично едноставни, па затоа, не треба да предизвикаат големи тешкотии. Сега нема да бидете вознемирени опсесивни рекламни банери.

Погледнете го видеото: FREE Instagram Influencer Marketing Strategy 2019 - Shopify $700+ In Four Days?! (Април 2024).