Како да преземете Windows 8.1 со клуч од Windows 8

Фактот дека "Мајкрософт" има официјална страница која ви овозможува да преземете Windows 8 и 8.1, со само клуч за производот, е прекрасна и удобна. Ако тоа не е за една работа: ако се обидете да преземете Windows 8.1 на компјутер кој веќе е надграден со оваа верзија, тогаш ќе биде побарано да го внесете клучот и клучот од Windows 8 нема да работи. Исто така корисни: Како да инсталирате Windows 8.1

Всушност, најдов решение за проблемот кога лиценцискиот клуч за Windows 8 не е соодветен за вчитување на Windows 8.1. Исто така забележав дека не е погодна за чиста инсталација, но исто така е достапно решение за овој проблем (види Што да стори ако клучот не е соодветен при инсталирање на Windows 8.1).

Update 2016: постои нов начин за превземање на оригиналниот ISO Windows 8.1 од веб-страницата на Microsoft.

Подигнување на Windows 8.1 користејќи го лиценцискиот клуч за Windows 8

Значи, пред сè, одете на //windows.microsoft.com/ru-ru/windows-8/upgrade-product-key-only и кликнете "Инсталирајте Windows 8" (не Windows 8.1). Започнете со инсталација на Windows 8, внесете го клучот (како да го знаете клучот од инсталираниот Windows) и кога ќе започне "Start Windows", едноставно затворете ја програмата за инсталација (според некои информации, треба да почекате додека превземањето достигне 2-3%, но за мене работеше од самиот почеток , на сцената "Евалуација на времето").

После тоа, вратете се на страната за преземање на Windows и кликнете "Преземи го Windows 8.1". Откако ќе ја стартувате програмата, Windows 8.1 веднаш ќе започне со преземање и нема да ви биде побарано да го внесете клучот.

По преземањето е завршено, можете да креирате бутабилен USB флеш драјв, да креирате ISO или да инсталирате на компјутер.

Тоа е тоа! Останува само проблем со инсталирање на натоварениот Windows 8.1, бидејќи за време на инсталацијата исто така ќе биде потребен клуч, и повторно, постојниот нема да работи. Јас ќе пишувам за ова утре наутро.

Погледнете го видеото: How to take Screenshots in Windows 10 - How to Print Screen in Windows 10 (Мај 2024).