Како да купите Windows 10 Pro за 12 долари

Ние кажуваме како да купите оперативен систем 20 пати поевтино отколку на веб-страницата на Microsoft.

Содржината

  • Малку за Windows 10 Pro
  • Како да купите Windows 10 Pro за 12 долари
  • Како да купите клуч

Малку за Windows 10 Pro

Windows 10 Professional е подобрена верзија на класичниот Windows 10 Home. Прво, да се справиме со главните иновации на "десетици".

Windows 10 се смета за оперативен систем кој ги комбинира предностите на двете претходни верзии. На пример, оние кои никогаш не се согласуваат со ажурираната контролна табла G8 ќе бидат задоволни со враќањето на класичниот Start. Во принцип, Windows 10 е дизајниран да осигури дека транзицијата од претходните верзии на Microsoft системот е што е можно безболна. Но, голем број значајни подобрувања се уште се присутни. Еве една кратка листа на иновации:

  • Windows Здраво. Услуга одговорна за најава на корисник. Поддржано е отпечаток, ирис или препознавање на лице.
  • Hiberboot и InstaGo. Нови функции на Windows, благодарение на што подигнување на системот и хибернација се многу побрзи.
  • Мајкрософт предност. Нов прелистувач од Microsoft, дизајниран да го замени Internet Explorer. Многу брзо, и постои посебен режим за удобно читање.
  • Виртуелни десктоп компјутери. Таа функција, која долго време вредеше да се прифати од MacOS. Сега, во Windows, можете да се префрлите не само помеѓу прозорците на програмите, туку исто така да споделувате работа со нивните групи на различни виртуелни работни површини.
  • Апликација Xbox. На компјутер со Windows 10, можете да репродуцирате игри на Xbox One и да комуницирате со другите играчи, како на Xbox Live. И уште "десетина" го поддржува DirectX 12 и може да снима емитување со помош на стандардната алатка DVR.

Про верзијата исто така може да се користи како домашна верзија. Речиси сите негови разлики од дома се во решенија за мали и средни бизниси. Еве неколку од нив:

  • Bitlocker. Технологија за енкрипција на хард диск. За оние кои чуваат навистина важни информации на компјутерот.
  • Далечен пристап. Windows 10 Pro ви овозможува далечински да го контролирате компјутерот и да се поврзете со обука, бизнис домен или Azure Active Directory за работа со мрежни датотеки, сервери и печатачи.
  • Виртуелни компјутери. Windows 10 Pro поддржува Hyper-V - систем за користење на виртуелни машини. Тоа ви овозможува да работите во повеќе оперативни системи на еден компјутер.

Како да купите Windows 10 Pro за 12 долари

Лиценца од "Мајкрософт" чини 200 долари, но во продавницата Goodoffer24.com можете да купите клуч многу поевтино.

Сите читатели Pcpro100 Goodoffer24 даваат попуст од 15% на промотивен кодMGPcpro10015.

На пример, тука се неколку клучеви за Microsoft софтверот, чии цени се означени со попуст.

Windows 10 Pro Professional CD-KEY (32/64 бит) -11,89 $

Microsoft Office 2016 Pro Professional Plus CD-KEY (1 компјутер) -26,93 $

Microsoft Office 2019 Professional Plus CD-KEY (1PC) -60,29 $

Windows 10 Pro + Office 2016 Pro -Bundle $ -33.16

Microsoft Office 365 (1 година) 1 уред (WIN / MAC) - 20,11 $

Како да купите клуч

Прво, запомнете дека клучот не е комплет за дистрибуција. Windows мора прво да се преземе од официјалната веб-страница на Microsoft.

За да купите клуч во Goodoffer24, одете на страната на производот и додајте го во кошничката.

Во деталите за нарачката, наоѓаме копчето Применувај попуст код - таму е дека ќе треба да го внесете промотивниот код за попустот.

Промо кодот е активен - цената падна на 11,89 долари.

Останува да помине низ традиционалниот процес на плаќање: воведувањето банкарски детали и потврда за исплата. Клучот ќе дојде до е-пошта. Сè, имаш лиценца. Останува само да го активирате кога ќе го инсталирате Windows.

Погледнете го видеото: THE RUBY PLAYBUTTON YouTube 50 Mil Sub Reward Unbox (Мај 2024).