Програми за оптимизација и чистење на Windows 7, 8, 10

Добро попладне

Така што Windows не успорува и го минимизира бројот на грешки - од време на време мора да биде оптимизиран, исчистен од несаканите датотеки, коригира погрешни записи во регистарот. Постојат, се разбира, вградени комуналии за овие цели во Windows, но нивната ефикасност остава многу да се посакува.

Затоа, во оваа статија би сакал да ги разгледаме најдобрите програми за оптимизирање и чистење на Windows 7 (8, 10 *). Со редовно извршување на овие алатки и оптимизирање на Windows, вашиот компјутер ќе работи побрзо.

1) Auslogics BoostSpeed

Of веб-страница: //www.auslogics.com/ru/

Главниот прозорец на програмата.

Една од најдобрите програми за оптимизирање на Windows. Покрај тоа, она што е веднаш волшебно во него е едноставност, дури и кога за прв пат ја стартувате програмата веднаш ве потсетува да скенирате Windows и да ги поправите грешките во системот. Покрај тоа, програмата е целосно преведена на руски јазик.

BoostSpeed ​​го скенира системот на неколку начини одеднаш:

- за регистар грешки (со текот на времето, голем број на неточни записи може да се акумулираат во регистарот.На пример, сте ја инсталирале програмата, потоа ја избришале - и записите во регистерот останале.Кога има голем број такви записи, Windows ќе забави);

- на бескорисни датотеки (разни привремени датотеки користени од програмите при инсталација и конфигурација);

- погрешни етикети;

- на фрагментирани датотеки (напис за дефрагментација).

Исто така, во комплексот BootSpeed ​​се вклучени и неколку други интересни алатки: чистење на регистарот, ослободување на простор на хард дискот, поставување на интернет, контролирање на софтверот итн.

Дополнителни алатки за оптимизирање на Windows.

2) TuneUp комунални услуги

Of веб-страница: //www.tune-up.com/

Ова не е дури ни само програма, туку и цел комплекс на програми за комунални услуги и програми за одржување на компјутери: оптимизирање на Windows, негово отворање, проблеми при решавање проблеми, поставување на различни функции. Во исто време, програмата не само што зема високи оценки во различни тестови.

Што може да направи TuneUp Utilities:

  • јасни дискови од различни "ѓубре": привремени датотеки, кеширања на програми, валидни кратенки итн.;
  • оптимизирајте го регистарот од погрешни и неточни записи;
  • ви помага да го конфигурирате и управувате со автоматско затворање на Windows (и автоматското вчитување во голема мера влијае на брзината на стартување и подигнување на Windows);
  • избришете доверливи и лични датотеки, така што нема програма, ниту еден "хакер" може да ги врати;
  • промена на изгледот на Windows над препознавањето;
  • оптимизирање на RAM меморијата и многу повеќе ...

Во принцип, за оние кои BootSpeed ​​не е задоволен со нешто - TuneUp Utilities се препорачува како аналоген и добра алтернатива. Во секој случај, барем една програма од ваков вид треба редовно да се пушта со активна работа во Windows.

3) CCleaner

Of веб-страница: //www.piriform.com/ccleaner

Чистење на регистарот во CCleaner.

Многу мала алатка со одлични карактеристики! За време на неговото работење, CCleaner ги наоѓа и брише повеќето од привремените датотеки на компјутерот. Привремената датотека вклучува: Колачиња, историја на сајтови за посета, датотеки во кошница итн. Исто така можете да го оптимизирате и исчистите регистарот од стари DLL и непостоечки патеки (останувајќи по инсталирањето и отстранувањето на разни апликации).

Редовно работи CCleaner не само што ќе ослободи простор на вашиот хард диск, туку исто така ќе го направи вашиот компјутер да работи поудобно и побрзо. И покрај фактот дека во некои тестови, програмата губи до првите две, но таа е доверена од илјадници корисници од целиот свет.

4) Рег Организатор

Of веб-страница: //www.chemtable.com/ru/organizer.htm

Една од најдобрите програми за одржување на регистарот. И покрај фактот дека многу Windows оптимизација комплекси имаат вграден во регистарот средства за чистење, тие не можат да се споредат со оваа програма ...

Reg Organizer работи во сите популарни Windows денес: XP, Vista, 7, 8. Ви овозможува да ги отстраните сите неточни информации од регистарот, да ги отстраните "опашките" на програми што не се на компјутерот долго време, да го компресирате регистарот, а со тоа да ја зголемите брзината на работа.

Во принцип, оваа алатка се препорачува во дополнение на погоре. Во врска со програмата за чистење на дискот од разни остатоци - тоа ќе ги покаже своите најдобри резултати.

5) Напредно SystemCare Pro

Официјален сајт: //ru.iobit.com/advancedsystemcarepro/

Многу, многу не е лоша програма за оптимизирање и чистење на Windows. Работи, патем, во сите популарни верзии: Windowx Xp, 7, 8, Vista (32/64 бита). Програмата има прилично добар арсенал:

- откривање и отстранување на шпионски софтвер од компјутерот;

- "поправка" на регистарот: чистење, корекција на грешки, итн, компресија.

- расчистување на доверливи информации;

- избришете ѓубре, привремени датотеки;

- автоматско поставување на поставки за максимална брзина на интернет конекцијата;

- поправете кратенки, избришете ги непостоечките;

- дефрагментација на дискот и системски регистар;

- Поставете автоматски подесувања за оптимизирање на Windows и многу повеќе.

6) Revo деинсталирање

Веб-страница на програмата: //www.revouninstaller.com/

Оваа релативно мала алатка ќе ви помогне да ги отстраните сите несакани програми од вашиот компјутер. Покрај тоа, тоа може да го стори тоа на неколку начини: прво, обидете се да го отстраните автоматски преку инсталерот на самата програма, ако не работи - постои вграден принуден режим, во кој Revo Uninstaller автоматски ќе ги отстрани сите "опашки" од системот.

Карактеристики:
- Лесни и правилни апликации за деинсталирање (без "опашки");
- Способност да ги видите сите апликации кои се инсталирани во Windows;
- Новиот режим "Хантер" - ќе помогне да се изврши деинсталирање на сите, дури и таинствени апликации;
- Поддршка за методот "Drag & Drop";
- Преглед и управување со Windows автоматско вчитување;
- Избришете привремени и несакани датотеки од системот;
- Исчисти ја историјата во прелистувачите на Internet Explorer, Firefox, Opera и Netscape;
- И многу повеќе ...

PS

Варијанти на пакети на комуналии за целосна услуга за Windows:

1) Максимум

BootSpeed ​​(за чистење и оптимизирање на Windows, забрзување на подигнување на компјутерот итн.), Reg Organizer (за целосно оптимизирање на регистарот), Revo Uninstaller (за "правилно" деинсталирање на апликациите, така што нема остатоци во системот чист).

2) Оптимално

TuneUp Utilities + Revo Uninstaller (оптимизација и забрзување на Windows + "правилно" отстранување на програми и апликации од системот).

3) Минимум

Напредни SystemCare Pro или BootSpeed ​​или TuneUp Utilities (за чистење и оптимизирање на Windows од време на време, со појава на нестабилна работа, кочници, итн.).

Тоа е за денес. Сите добри и брзи работи на Windows ...

Погледнете го видеото: Our Miss Brooks: House Trailer Friendship French Sadie Hawkins Day (Мај 2024).