Како да се жалите до групата ВКонтакте


Internet Explorer е прелистувач развиен од Microsoft за употреба во оперативни системи за Windows, Mac OS и UNIX. ИЕ, покрај демонстрацијата на веб-страниците, врши и други функции во оперативниот систем, вклучувајќи ги и оперативните системи за оперативни системи.

IE 9 во Windows XP

Деветтата верзија на Internet Explorer беше дизајнирана да донесе многу нови работи на веб развој, додаде SVG поддршка, вградени HTML 5 експериментални функции и вклучени хардверско забрзување за Direct2D графика. Последната опција е проблемот со некомпатибилноста на Internet Explorer 9 и Windows XP.

XP користи модели на возачи за видео картички кои не го поддржуваат Direct2D API. Едноставно е невозможно да се имплементира, така што IE 9 не беше објавен за Win XP. Од погоре ние извлекуваме едноставен заклучок: невозможно е да ја инсталирате деветтата верзија на овој прелистувач на Windows XP. Дури и ако со некое чудо ќе успеете, нема да работи нормално или ќе одбие да започне воопшто.

Заклучок

Како што веќе споменавме, IE 9 не е наменет за XP, но постојат "занаетчии" кои нудат "фиксни" дистрибуции за инсталација на овој оперативен систем. Во никој случај не ги преземете или инсталирате таквите пакети, ова е измама. Запомнете дека Explorer не само што ги прикажува страниците на Интернет, туку и учествува во работата на системот, па така, некомпатибилниот дистрибутивен комплет може да доведе до сериозни дефекти, вклучувајќи и губење на ефикасноста. Затоа, користете го она што го имате (IE 8) или префрлете се на помодерен оперативен систем.

Погледнете го видеото: Группа Ринсен. Обійми Океан Ельзи. Х-фактор 7. Восьмой кастинг (Мај 2024).