Како да ги скратите врските со Google


Флеш е платформа која се користи за развој на апликации и мултимедијални содржини - банери, анимации и игри. За да комуницирате со околината, создадени се неколку програми кои ви дозволуваат да креирате материјали наведени погоре. За нив и ќе се дискутира во овој преглед.

Adobe Flash Professional

Оваа програма, развиена од Adobe, е можеби најпозната алатка за креирање флеш апликации, цртани филмови и анимирани веб-објекти. Тој има голем број на функции, од кои едната е способноста да програмира команди во јазикот на акција сценарио.

Превземи Adobe Flash Professional

Adobe Flash Builder

Flash Builder е моќна апликација за уредување на изворниот код со функции за дебагирање. Може да работи како самостојна алатка за развој на софтвер, како и помошна алатка за уредување на проекти креирани во Adobe Flash Professional.

Преземи Adobe Flash Builder

Koolmoves

Замислата на американските програмери Lucky Monkey Designs е дизајнирана да се натпреварува со Adobe производи. Поседувајќи ги истите основни функции - продукција на анимации и акциони програми - програмата има повеќе user-friendly интерфејс и е помалку сложена за совладување.

Преземи KoolMoves

Ние разгледавме неколку претставници на софтвер дизајниран да помогне во развојот на мултимедијални апликации. Првите два продукти се надополнуваат едни со други и, со соодветен пристап и способност, можат да се справат со било која задача, но се многу сложени. KoolMoves е повеќе компактна и лесна за употреба алатка.

Погледнете го видеото: UFO and Alien Flat Design. PowerPoint 2016 Drawing Shapes Tools Tutorial (Мај 2024).