Call of Duty програмерите ветија дека ќе ги елиминираат недостатоците на навредените навивачи на играта

Само вчера Activision отвори бета тестирање на режимот "кралска битка" во Call of Duty: Black Ops 4, но програмерите веќе беа под голем број негативни пораки.

Навивачите на играта не се задоволни со начинот на кој функционираат механиката за избор на предмети: за да земете нешто, потребно е прецизно да го насочите кон него и притиснете го соодветното копче. Програмерите од Treyarch веќе ветија дека ова прашање ќе биде фиксирано за ослободување.

"Видовме низа пораки кои велат дека времето поминато за подигање на предмети е повеќе од очекувано", рече Трејарх.

Меѓутоа, за да се даде можност за автоматско одбирање на објекти, како што е направено во PUBG и Fortnite, програмерите нема да одат.

"Размислувавме за автоматско подигање на касети", напиша творечкиот режисер на Трејхар, Дејвид Вандерхар на Твитер, "но не сум навивач на таква идеја. Моравме да го сториме токму тоа, инаку касетите едноставно ќе се амортизираат.

Call of Duty: Black Ops 4 излегува на 12 октомври оваа година на PlayStation 4, Xbox One и PC. Ова е прва игра во серијата во која режимот "кралска битка" ќе се појави под името Blackout. Единствена кампања во новиот дел од познатата серија стрелци од Activision нема.

Погледнете го видеото: 1600 Pennsylvania Avenue Colloquy 4: The Joe Miller Joke Book Report on the We-Uns (Мај 2024).