Грешка во Microsoft Visual C + + траење Библиотека. Како да се поправи?

Здраво

Не толку одамна, тој помогнал еден добар познаник за поставување на компјутер: кога започнал со некоја игра, се појави грешка во Microsoft Visual C ++ Runtime Library ... И така темата на овој пост се родила: јас ќе ги опишам деталните чекори за враќање на Windows на работа и да се ослободам од оваа грешка.

И така, да почнеме.

Во основа, грешката Microsoft Visual C ++ Runtime Library може да се појави од многу причини и да се разбере, понекогаш, не толку лесно и брзо.

Типичен пример за грешка во Microsoft Visual C ++ траење Библиотека.

1) Инсталирајте, ажурирајте Microsoft Visual C ++

Многу игри и програми беа напишани во средината на Microsoft Visual C ++. Се разбира, ако немате овој пакет, игрите нема да работат. За да го надминете ова, треба да инсталирате Microsoft Visual C ++ пакет (патем, тоа се дистрибуира бесплатно).

Линкови до службеникот Веб-страница на Microsoft:

Microsoft Visual C ++ 2010 (x86) - //www.microsoft.com/en-ru/download/details.aspx?id=5555

Microsoft Visual C ++ 2010 (x64) - //www.microsoft.com/en-ru/download/details.aspx?id=14632

Visual C ++ пакети за Visual Studio 2013 - //www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784

2) Проверете игра / апликација

Вториот чекор во примена на грешки при примена на проблеми и грешки при лансирање игри е да ги проверат и повторно да ги инсталираат овие апликации. Факт е дека можеби имате оштетени некои системски датотеки во играта (DLL, exe датотеки). Покрај тоа, може да го расипете себеси (случајно), како и, на пример, "малициозни" програми: вируси, тројанци, реклами, итн. Често баналната инсталација на играта целосно ги отстрани сите грешки.

3) Проверете го вашиот компјутер за вируси

Многу корисници погрешно мислат дека откако ќе се инсталира антивирус, тоа значи дека немаат никакви вирусни програми. Всушност, дури и некои adware може да предизвика некои штети: забави компјутерот, да доведе до појава на сите видови на грешки.

Ви препорачувам да го проверите вашиот компјутер со неколку антивируси, освен да се запознаете со овие материјали:

- отстранување на adware;

- онлајн компјутерско скенирање за вируси;

- статија за отстранување на вируси од компјутер;

- најдобар антивирус 2016 година.

4) НЕТ рамка

NET Framework - софтверска платформа на која ќе се развиваат разни програми и апликации. За да започнете со овие апликации, мора да ја инсталирате потребната верзија на .NET Framework на вашиот компјутер.

Сите верзии на .NET Framework + опис.

5) DirectX

Најчестите (според моите лични пресметки) поради кои се јавува грешката за траење на траење е "само-направената" инсталација на DirectX. На пример, многу луѓе ја инсталираат десеттата верзија на DirectX на Windows XP (во RuNet многу сајтови ја имаат оваа верзија). Но официјално XP не поддржува верзија 10. Како резултат на тоа, грешките почнуваат да се прелива ...

Ви препорачувам да го отстраните DirectX 10 преку Task Manager (старт / контролен панел / Инсталирање и деинсталирање на програми), а потоа да го ажурирате DirectX користејќи го препорачувачот за инсталирање на Microsoft (за повеќе детали за проблемите со DirectX, видете го овој напис).

6) Возачи на видео картичката

И последниот ...

Бидете сигурни да го проверите возачот за видео картичката, дури и ако немаше грешки пред тоа.

1) Ви препорачувам да ја проверите официјалната веб-страница на вашиот производител и да го преземете најновиот возач.

2) Потоа отстранете ги сосема старите драјвери од оперативниот систем и инсталирајте нови.

3) Обидете се повторно да ја стартувате играта / апликацијата "проблем".

Членови:

- како да го отстраните возачот;

- пребарување и ажурирање на драјвери.

PS

1) Некои корисници забележале еден "неправилен модел" - ако вашето време и датум во компјутерот не се точни (се пресели многу во иднина), тогаш може да се појави грешка на Microsoft Visual C ++ Runtime Library поради тоа. Факт е дека програмерите на програмите го ограничуваат нивниот мандат, и, секако, програмите кои го проверуваат датумот (гледајќи дека крајниот рок е "Х") ја прекинат работата ...

Поправата е многу едноставна: поставете го вистинскиот датум и време.

2) Многу често, грешка во Библиотеката на Microsoft Visual C + + траење настанува поради DirectX. Препорачувам да го ажурирате DirectX (или да го отстраните и инсталирате, напис за DirectX -

Сите најдобри ...

Погледнете го видеото: Writing 2D Games in C using SDL by Thomas Lively (Април 2024).