На компјутерот недостасува msvcr120.dll грешка

Ако започнете игра (на пример, Rust, Euro Truck Simulator, Bioshock итн.) Или некој софтвер, ќе добиете порака за грешка со текстот дека програмата не може да се стартува бидејќи компјутерот нема датотека msvcr120.dll, или Оваа датотека не беше пронајдена, тогаш ќе најдете решение за овој проблем. Грешката може да се појави во Windows 7, Windows 10, Windows 8 и 8.1 (32 и 64 bit).

Прво на сите сакам да ве предупредам: не треба да пребарувате за torrent или сајт каде што можете да го симнете msvcr120.dll - симнување од такви извори, а потоа да барате каде да ја фрлите оваа датотека најверојатно нема да доведат до успех и, згора на тоа, може да претставува ризик за безбедноста на вашиот компјутер. Всушност, оваа библиотека е доволна за да се преземе од официјалната веб страница на Microsoft и лесно да се инсталира на вашиот компјутер. Слични грешки: msvcr100.dll недостасува, msvcr110.dll недостасува, програмата не може да се стартува.

Што е msvcr120.dll, преземете од Microsoft Download Center

Msvcr120.dll е една од библиотеките вклучени во комплетот на компоненти неопходни за извршување на нови програми развиени со помош на Visual Studio 2013 - "Дистрибуирани Visual C ++ пакети за Visual Studio 2013".

Соодветно на тоа, сè што треба да се направи е да ги преземете овие компоненти од официјалниот сајт и да ги инсталирате на компјутерот.

За да го направите ова, можете да ја користите официјалната страница на Microsoft, //support.microsoft.com/ru-ru/help/3179560/update-for-visual-c-2013-and-visual-c-redistributable-package (преземањата се на дното на страницата. во исто време, ако имате 64-битен систем, инсталирајте ги верзиите на x64 и x86 на компонентите).

Видео за корекција на грешки

Во ова видео, покрај директно преземање на датотеката, ќе ви кажам што да направам ако по инсталирањето на Microsoft пакетот, грешка msvcr120.dll при стартувањето сè уште останува.

Ако сеуште пишува дека msvcr120.dll недостасува или дека датотеката не е наменета за употреба во Windows или содржи грешка

Во некои случаи, дури и по инсталирањето на овие компоненти, грешката не исчезнува кога програмата се стартува, и, згора на тоа, нејзиниот текст понекогаш се менува. Во овој случај, погледнете ја содржината на папката со оваа програма (на локацијата за инсталација) и ако има вашата датотека msvcr120.dll, избришете ја (или привремено преместете ја во некоја привремена папка). Потоа обидете се повторно.

Факт е дека ако има посебна библиотека во папката на програмата, тогаш стандардно ќе го користи овој особено msvcr120.dll, и кога ќе се избрише, оној што сте го преземале од официјалниот извор. Ова може да ја поправи грешката.

Погледнете го видеото: Fix program cannot start because is missing . For any games (Мај 2024).