Како да користите torrent во BitTorrent програмата


Резервната е најважната процедура која секој корисник на компјутер треба да ја изврши. За жал, повеќето од нас се потсетиме на резервации само кога важни податоци веќе се неповратно изгубени.

Ако не чувате само содржина за забава, туку и важни документи, работни проекти или бази на податоци, на хард дисковите на вашиот компјутер, треба да размислите за нивната безбедност. Не заборавајте за системските датотеки и поставувања, бидејќи нивната штета може да ви одземе од пристапот до вашата сметка, а со тоа и податоците.

Acronis True Image

Acronis True Image е еден од најчестите и моќни софтвер за архивирање, обновување и чување. Acronis може да креира копии од поединечни датотеки, папки и целови дискови. Покрај тоа, тој вклучува цел арсенал на алатки за подобрување на безбедноста на системот, враќање на подигнување, создавање итни медиуми и клонирање дискови.

На корисникот му се дава простор во облакот на серверот на развивачите на софтвер, пристап до кој, како и управување со програми, може да се направи не само од десктоп машина, туку и од мобилен уред.

Превземи Acronis True Image

Aomei Backupper стандард

Aomei Backupper Standard е малку инфериорен во функционалноста Akronis, но исто така е многу корисна алатка. Вклучува комунални услуги за клонирање и создавање на дискови за подигање на Linux и Windows PE, има вграден распоредувач на задачи и функција за известување на корисникот по е-пошта за резултатите од следната резервна копија.

Преземи Стандарден Aomei Backupper

Макриум размислува

Ова е уште една комбинација за создавање на бекап. Macrium Reflect ви овозможува да инсталирате во системот копии на дискови и датотеки за да ги видите содржините и да ги вратите поединечните ставки. Главните карактеристики на програмата се функциите за заштита на слики од дискот од уредување, проверка на датотечниот систем за откривање на различни неуспеси и интегрирање во менито за подигнување на оперативниот систем.

Преземи Macrium Reflect

Windows Handy Backup

Оваа програма, покрај резервните датотеки и папки, ви овозможува да ја синхронизирате содржината на бекап и директориуми на локални и мрежни дискови. Windows Handy Backup, исто така, може да започне одбрани апликации при стартување или комплетирање на резервна копија, испраќање сигнали преку e-mail, работење преку конзолата на Windows.

Преземете Windows Handy Backup

Поправка на Windows

Windows Repair е сеопфатен софтвер за обновување на оперативниот систем. Програмата врши "дезинфекција" на системот во случај на неуспех во работата на заштитниот ѕид, грешки во сервисните пакети, ограничувања за пристап до системските датотеки од вируси, а исто така ја враќа изведбата на некои пристаништа. За подобрување на безбедноста, постои функција на чистење дискови со флексибилни поставувања.

Преземи Windows поправка

Целиот софтвер од листата погоре е дизајниран да го врати системот од создадените бекап. Само Windows Repair е исфрлен од целокупната слика, бидејќи нејзиниот принцип на работа е базиран на идентификување и одредување на грешки во датотечниот систем и регистарот.

Повеќето презентирани програми се платени, но цената на важните информации што се зачувани на дискови може да бидат повисоки од цената на лиценцата и не се работи само за парите. Направете бекап на клучни датотеки и системски партиции навремено за да се заштитите од непријатни изненадувања во форма на дискови или ужасни злонамерни апликации.

Погледнете го видеото: ZEITGEIST: MOVING FORWARD. OFFICIAL RELEASE. 2011 (Април 2024).