Инсталирање на верзијата 1803 за ажурирање на Windows 10

Сигурно, секој играч би сакал да создаде сопствена компјутерска игра. Но, за жал, сите се плашат од комплицираниот процес на развој на играта. Да се ​​даде можност да се создадат игри за обичните корисници на компјутери, измислени се мотори на игри и програми за дизајн. Денес ќе дознаете за една од овие програми - Game Editor.

Уредувач на игри е дизајнер на дводимензионални игри за многу популарни платформи: Windows, Linux, Android, Windows Mobile, iOS и други. Програмата е наменета за програмери кои сакаат брзо да креираат игри, без да се снајдат во комплексноста на програмирањето и дебагирањето. Игра уредник е малку како поедноставен конструктор на играта создателот.

Препорачуваме да видите: Други програми за создавање на игри

Актери

Играта е создадена со користење на сет од објекти на игра наречени актери. Тие можат да бидат подготвени однапред во било кој графички уредник и да се увезуваат во Game Editor. Програмата поддржува многу формати на слики. Ако не сакате да цртате, изберете карактери од вградената библиотека на визуелни објекти.

Скрипти

Програмата има вграден скриптен јазик. Но, не грижете се, бидејќи е многу едноставно. Секој создаден објект, актерот, треба да препише скрипти кои ќе се извршуваат во зависност од настаните: кликање на глувчето, клучеви на тастатура, судир со друг карактер.

Обука

Во Game Editor има многу совети и упатства. Само треба да отидете во делот "Помош" и да го одберете предметот со кој имате проблеми. Тогаш ќе започне упатството и програмата ќе ви покаже како да го изведувате ова или друго дејство. Веднаш штом ќе го преместите глувчето, учењето ќе престане.

Тестирање

Можете да ја тестирате играта веднаш на компјутерот. Започнете го режимот на играта по секоја промена, веднаш да ги пронајдете и поправите грешките.

Доблести

1. Едноставен и лесен за читање интерфејс;
2. Способност да се создаваат игри без програмирање;
3. Не барајќи системски ресурси;
4. Создавање игри за многу платформи.

Недостатоци

1. Недостаток на русификација;
2. Не е наменет за големи проекти;
3. Не се очекува ажурирање на програмата.

Игра уредник е еден од најлесните дизајнери да се создаде 2D игри. Ова е одличен избор за почетници, бидејќи тука нема да најдете голем број на алатки. Во програмата, сè е концизно и јасно: јас привлече ниво, вметнав карактер, пишував акции - ништо не е излишно и неразбирливо. За некомерцијални проекти, можете да ја преземете програмата бесплатно, инаку ќе мора да купите лиценца.

Превземи Уредувач на игри за слободни

Преземете ја најновата верзија од официјалниот сајт.

Коду игра лабораторија NVIDIA GeForce Game Ready возачот Мудриот игра бустер Игра творецот

Споделете ја статијата во социјалните мрежи:
Уредувач на игри е едноставна и удобна програма за создавање на 2D игри за различни платформи, и десктоп и мобилен.
Систем: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Категорија: Осврти на програма
Развивач: Макслејн Родригес
Цена: бесплатно
Големина: 28 MB
Јазик: англиски
Верзија: 1.4.0