Најдобри видео едитори за видео кастрење

Кога работите со видеа, често треба да го скратат видеото. Понекогаш треба да ги намалите лошите моменти или само непотребните делови од видеото. Видео уредниците доаѓаат за спасување. За таква едноставна задача најдобро е да се користат програми со едноставен и интуитивен интерфејс.

Следно ќе се смета за уредувачи на видео, што ќе ви овозможи брзо да се справите со сечење на видео. Ќе ви треба минимум напор за разбирање на принципот на нивното работење и изведување на потребните активности за уредување.

Слободен видео едитор

Слободен Видео Уредувач е одлична бесплатна програма која ви овозможува брзо да го скратите видео и да вршите видео сечење. Овој производ има единствена можност - можност за снимање на видео од десктопот, прозорецот на апликацијата или камерата поврзана на компјутер.

Недостатоците вклучуваат ограничена функција на уредувачот и незгодно преглед на уредуваното видео.

Преземи слободен уредувач на видео

Sony vegas pro

Sony Vegas Pro е еден од најдобрите професионални видео едитори до денес. Во исто време, и покрај изобилството на различни функции во програмата, не е потешко да се изврши едноставно видео стримување во Sony Vegas Pro отколку во поедноставни уредници.

Практичниот, индивидуализиран интерфејс ќе ви помогне да ја забрзате работата со видео.

За да ги користите сите карактеристики, ќе треба да купите лиценца, но можете да ја користите 30-дневната пробна верзија преземена од официјалната веб-страница на Sony.

Превземи Sony Vegas Pro

Virtualdub

Овој уредувач на видео ви овозможува да го скратите видеото и да примени серија на филтри за слики со неа. Но, нејзиниот интерфејс не може да се нарече кориснички пријателски.

Кога ја користите оваа програма, може да има прашања, како што се копчињата за кликање за да се намали видео клипот. Но, откако ќе се справите со ваквите тешкотии еднаш, лесно ќе можете да се чувствувате пријатно со работа во Виртуелен даб.

Позитивната страна е фактот дека ова е сосема слободен уредувач, кој, освен тоа, не бара инсталација.

Преземи VirtualDub

Avidemux

Avidemux е бесплатна програма за уредување видео. Уредувачот на видео ќе ви овозможи да ги намали видео и да примени филтри за видео ефект.
Недостатоците на овој производ вклучуваат лошо замислено прикажување на видео на временската линија и слабоквалитетна русификација.

Преземи Avidemux

Windows Live Movie Studio

Video Studio Live Studio е вклучен во претходно инсталираниот софтверски пакет на оперативните системи на Windows 7, 8 и 10. Ова значи дека нема да морате да го инсталирате овој уредувач посебно ако користите една од наведените верзии на оперативниот систем.

Movie Studio Windows Live има едноставен интерфејс и ви овозможува едноставно едноставно уредување на видео. Во принцип, одлична програма за сечење видео.

Недостаток на студиото е ограничена функционалност, но за едноставно стримување на видеото, Live Studios ќе работи добро.

Преземете студио за Windows Live Movie Studio

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker е едноставна програма за сечење видео. Таа е претходник на Live Movie Studios. Уредувачот на видео е многу сличен со новата верзија во однос на функционалноста, но има поинаков интерфејс.

Овој уредувач е достапен за корисниците на Windows XP и Vista. Недостатоците, како во случајот на новата верзија, вклучуваат ограничени можности на програмата.

Преземи Windows Movie Maker

Сите горенаведени уредници се совршени за едноставно видео сечење. Повеќето од нив се потполно бесплатни и може да се симнат од официјалните сајтови.

Ако треба да направите нешто повеќе од само намалување на видео клипови, тогаш програмата треба внимателно да се избере и да се обрне внимание на платени, професионални видео едитори.

Погледнете го видеото: Our Miss Brooks: Magazine Articles Cow in the Closet Takes Over Spring Garden Orphan Twins (Мај 2024).