Како да преземете ISO Windows 8.1 (оригинална слика)

Оригиналниот Windows 8.1 може да биде корисен за инсталирање на системот ако имате купено копче, а во други случаи, најчестата од нив е потребата да се врати системот на компјутер или лаптоп.

За среќа, за да ја преземете оригиналната ISO слика на Windows 8.1, има доста официјални начини од Microsoft, не е неопходно да се користи било кој torrent за ова - максималниот износ што може да го добиете е во брзина на преземање. Сето ова, се разбира, бесплатно. Во оваа статија постојат два официјални начини за вчитување на оригиналниот Windows 8.1, вклучувајќи ги и верзиите на SL за еден јазик и Pro (професионално).

За да не ви требаат регистрација на клуч или регистрација на Microsoft, сепак при инсталирањето на оперативниот систем може да биде неопходно (само во случај: Како да го отстраните барањето за клуч за производ при инсталирање на Windows 8.1).

Како да преземете Windows 8.1 од Microsoft

Можете лесно да ја преземете оригиналната верзија на Windows 8.1 од Microsoft со следниве чекори:

  1. Одете на страната //www.microsoft.com/ru-ru/software-download/windows8ISO и во полето "Избери порака" наведете го посакуваното издание на Windows 8.1 (ако ви треба дома или Pro, изберете едноставно 8.1, ако SL, тогаш за еден јазик ). Кликни потврди.
  2. Подолу го одредите саканиот јазик на системот и кликнете на копчето Потврди.
  3. По кратко време, страницата ќе прикаже две врски за преземање ISO слика - Windows 8.1 x64 и посебен линк за 32-битна. Кликнете на десно и почекајте преземањето да заврши.

Во сегашно време (2019 година), методот опишан погоре е единствениот официјално работен, опцијата опишана подолу (Media Creation Tool) престана да работи.

Преземете го оригиналниот ISO Windows 8.1 користејќи ја алатката за создавање медиуми

Најлесен и најзгодно начин да ја преземете официјалната дистрибуција на Windows 8.1 без клуч е да ја користите специјалната алатка Microsoft Media Creation Tool (алатка за креирање средства за инсталирање на Windows), чија употреба ќе биде разбирлива и погодна за секој почетник корисник.

Откако ќе ја стартувате програмата, ќе треба да го изберете јазикот на системот, ослободување (Windows 8.1 Core, за еден јазик или професионалец), а исто така и капацитетот на системот - 32-битен (x86) или 64-битен (x64).

Следниот чекор е да се покаже дали сакате веднаш да креирате USB-диск за инсталација или да преземете ISO-слика за подоцнежна само-снимање на диск или USB флеш-уред. Кога ќе изберете слика и кликнете на копчето "Следно", сè што останува е да ја одредите локацијата за зачувување на оригиналната слика и да почекате додека процесот на преземање не е завршен од веб-локацијата на Microsoft.

Инструментот за креирање на Windows Media Creation за Windows 8.1 може да се симне од официјалниот сајт http://www.microsoft.com/ru-ru/software-download/windows8

Вториот начин да преземете официјални слики од Windows 8.1 и 8

Постои уште една страница на веб-страницата на Microsoft - "Windows Update со само клуч за производот", кој исто така обезбедува можност за преземање на оригинални слики од Windows 8.1 и 8. Во исто време, не треба да бидете збунети од зборот "Update", бидејќи дистрибуциите може да се користат и за чисти инсталација на системот.

Чекорите за преземање се состојат од следниве чекори:

  • Ажурирај 2016: следната страница не работи. Изберете "Инсталирајте Windows 8.1" или "Инсталирајте Windows 8", во зависност од тоа каква слика ви треба на страната //windows.microsoft.com/ru-ru/windows-8/upgrade-product-key-only и стартувајте ја преземената корист.
  • Внесете го клучот за производот (Како да го знаете клучот инсталиран на Windows 8.1).
  • Почекајте да се преземат инсталационите датотеки, а потоа, како и во претходниот случај, наведете дали сакате да ја зачувате сликата или да креирате бутабилен USB флеш диск.

Забелешка: овој метод почна да работи наизменично - од време на време известува за грешка при поврзување, додека на самата страница на Microsoft се покажува дека ова може да се случи.

Сликата за Windows 8.1 Enterprise (пробна верзија)

Дополнително, можете да го преземете оригиналниот Windows 8.1 Corporate image, пробна верзија за 90 дена, која не бара клуч за време на инсталацијата и може да се користи за било кој експеримент, инсталација во виртуелна машина и други цели.

Преземањето бара сметка на Microsoft и најава. Покрај тоа, за Windows 8.1 Corporate во овој случај не постои ISO со системот на руски, сепак, лесно е да се инсталира пакетот на руски јазик себе преку "Јазик" дел во контролниот панел. Детали: Како да преземете Windows 8.1 Enterprise (пробна верзија).

Мислам дека повеќето од корисниците на овие методи ќе бидат доволни. Се разбира, можете да се обидете да го пронајдете оригиналниот ИСО на торенти или на други места, но, според мое мислење, во овој случај тоа не е особено соодветно.

Погледнете го видеото: iFhone 8 Commercial Leaked! (Мај 2024).